IHD woes

  • 3 September 2019
  • 10 replies
  • 1555 views

Userlevel 7
Badge +8
My smart meters were fitted in May, and apart from a few problems have been working ok.

On Sunday my daughter unplugged the IHD to use the socket, since then it has shown " connecting to smart meter " I gave restarted,and reset it but it still won't connect, as it is sitting approx 30cm above the electric meter distance is not the problem.
I have exhausted all my ideas, so now turn to the community to see if you can offer anything else.

10 replies

Userlevel 7
Badge +10
reset?
Duppy;36773:
My smart meters were fitted in May, and apart from a few problems have been working ok.

On Sunday my daughter unplugged the IHD to use the socket, since then it has shown " connecting to smart meter " I gave restarted,and reset it but it still won't connect, as it is sitting approx 30cm above the electric meter distance is not the problem.
I have exhausted all my ideas, so now turn to the community to see if you can offer anything else.
Userlevel 7
Badge +8
Already done it woz
I did contact the team, but they could only offer moving it closer, ( it's virtually on top of it ) or restarting which I have done or citing the connection issues
It's annoying, more so that it was working fine until it was unplugged.
Userlevel 7
Badge +10
hi Duppy
​move it about 8-10 feet away, restart it and leave it for a day...it might come right...
​Is it showing signal strength on the icons on LHS?
bl**dy technology...

Duppy;36784:
Already done it woz
I did contact the team, but they could only offer moving it closer, ( it's virtually on top of it ) or restarting which I have done or citing the connection issues
It's annoying, more so that it was working fine until it was unplugged.
Duppy;36784:
Already done it woz
I did contact the team, but they could only offer moving it closer, ( it's virtually on top of it ) or restarting which I have done or citing the connection issues
It's annoying, more so that it was working fine until it was unplugged.


Bloody kids, I blame the parents. 🤣🤣🤣🤣

It's like my computer when it says it can't see a printer and it's next to it. 😒


On a serious note it sometimes needs the meter to send out a signal or two for the IHD to respond, as Woz says leave it for a day, then you chuck it in the bin.
Userlevel 7
Badge +10
That's what I like to hear, a bit like John Lewis, "Never knowingly beaten.

X Driver;36810:
, ........then you chuck it in the bin.
Userlevel 7
Badge +8
Get a new daughter 🤬🤬🤬😂😂😂😂
Hi Duppy after a couple of teething problems my IHD had been working fine and then lost connection on the 22nd August and has never found it again. I think it has had a “conscious uncoupling” from my meters. Messaged the team and they said wait for the firmware update at the end of September. Not convinced as I thought the firmware update was to sort issues in the north and I was part of the southern roll out.
Userlevel 7
Badge +8
Bev;36825:
Get a new daughter 🤬🤬🤬😂😂😂😂


She was actually doing me a favour by cleaning the interior of the car after helping my son to move, I was on video chat at the time trying to remotely connect his washing machine
Userlevel 7
Badge +8
ChrisH;36826:
Messaged the team and they said wait for the firmware update at the end of September. Not convinced as I thought the firmware update was to sort issues in the north and I was part of the southern roll out.


Yes that's what they said to me, I pointed out it worked fine until it was unplugged
Similar problem has recently occurred with my IHD. Worked fine since installation at the end of June but I noticed it was showing "Connecting to smart meter..." a couple of days ago. I've reported on Whatbot & power cycled, with a 30sec pause, but it's still stuck.

It shows a Status of 22-0, gas meter shows 29-2, elec shows 28-2. The Whatbot dialog did not offer the opportunity to add this info.

P.s. I'm in the south, so presumably on the Telephonica network.
​​​​​​​

Reply